VETERİNER ÖĞRENCİLERDEN VESSPA KONGRESİ

Veteriner Fakültesi öğrencileri, her yıl düzenledikleri Veteriner Hekimlik Sektörü Sektörel Panorama (VESSPA) Kongresi´nde öğrenciler ile sektör temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor.

GÜNDEM 9.10.2015 15:23:48 0
VETERİNER ÖĞRENCİLERDEN VESSPA KONGRESİ

 

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Bursa Veteriner Hekimler Odası işbirliğinde gerçekleştirilen, veteriner hekimlik öğrencileri tarafından organize edilen ?Veteriner Hekimlik Sektörü Sektörel Panorama (VESSPA) Kongresi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası´nda (BTSO) başladı. 11 Ekim´e kadar devam edecek olan kongrenin açılış törenine Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Veteriner Fakültesi Dekanı Pof. Dr. Hüseyin Yıldız, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde konuşan Ulcay, sektör temsilcileri ile öğrencileri bir araya getiren kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bursa yerelinde düzenlenen etkinliğin mesleğin ve sektörün gelişmesi için ilerleyen zamanlarda istenilen etkiyi gösteremeyebileceğini kaydeden Rektör Ulcay, ?Daha önce beş kez başarı ile düzenlenen bu kongre için tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Ancak kongreyi, Bursa ile sınırlamaya devam ederseniz ilerleyen zamanlarda büyümekte sıkıntı çekebilirsiniz. Benzeri bir organizasyon Tekstil Mühendisliği Toplulukları tarafından tüm Türkiye´de gerçekleştiriliyor. Her yıl bir üniversitenin ilgili bölümü organizasyonu üstleniyor. Biz iki kez Bursa´da bu etkinliği gerçekleştirdik. Yaklaşık bin kadar öğrenciyi kentimizde ağırladık. Başka kentler de aynı etkinliği kendi bünyelerinde düzenliyorlar. Bu organizasyonun küçük kalmasının artısı var. Ancak toplumu etkilemek, özellikle yeni öğrencilerin bu konulara ilgisini çekmek ve farklı üniversitelerdeki öğrencileri birbirine kaynaştırmak şeklinde bir yapılandırma düşünüyorsanız o zaman farklı bir oluşum içerisine gidilebilir? diye konuştu.
Yıldız ise, Türkiye´de veteriner fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen en eski organizasyonlardan birisinin VESSPA olduğunu açıkladı. Gelişen teknolojik imkanların ve her gün büyümesini sürdüren sektörün aynı zamanda veteriner hekimleri de gelişmeye zorladığına işaret eden Yıldız, ?Öğrencilerimiz tarafından her yıl büyük bir özveri ile düzenlenen bu organizasyonda sektör temsilcileri ile geleceğin veteriner hekimleri bir araya geliyor. Mezun olan veteriner hekimlerimiz ile öğrencilerimiz arasındaki bağlar güçleniyor. Aynı zamanda kongreye katılan firma temsilcileri de kendi beklentilerini açıklayarak bizlere verilecek eğitim noktasında önemli göstergeler sunuyor. Dolayısı ile bu kongrenin bizlere, öğrencilerimize ve sektör temsilcilerine çok önemli katkıları oluyor? dedi.
Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam da yaptığı konuşmasında organizasyonun öğrencilere istihdam, sektörün gelişmesine katkı ve karşılıklı diyalogların arttırılması amacıyla düzenlendiğine işaret etti.
Konuşmaların ardından VESSPA Kongresi´nin düzenlenmesinde emeği geçen sponsor firmalara UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız tarafından teşekkür plaketi verildi.


İnegöl artık 7/24 bu merkezden izlenecek

Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Yükleniyor