Nesrin Ulema: Türkiye artık eski Türkiye değil

Fotoğraflı Haber

POLİTİKA 27.10.2015 10:36:56 0
Nesrin Ulema: Türkiye artık eski Türkiye değil

 

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kala seçmenlerin kurgulanan oyunların farkında olduğunu belirterek, AK Parti´nin seçimlerden daha da güçlenerek çıkacağını söyledi.

?TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL?

Türkiye´nin oynanan oyunlarına karşı hesabını çok önceden yaptığını kaydeden Nesrin Ulema, ?Müslüman bir ülke olan Türkiye´deki siyasi belirsizlik ve istikrarın olmayışı Ortadoğu´da ve çok uzun sınırımız olan Suriye´de, Irak´ta bölgede yeni sınırlar çizilmesi ile ilgili yeni girişimlerin nasıl hayata geçirildiğini, nasıl hızlı başlandığının bize bir sonucu oldu. Burada herkesin unuttuğu bir şey var; Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye bütün bu senaryolara karşı, kurgulanan bütün bu oyunlara karşı hesabını ve kitabını çok önce yapmıştır. Ve bugün artık Türkiye sınırları içerisinde Türkiye´yi bölmek, parçalamak, Türk topraklarının da olduğu yeni sınırlar ve ülkeler belirlemeye çalışanlara karşı dimdik ayakta olduğumuz vurgusu zaten yapılmıştır. Yalnız 1 Kasım seçimlerinde bu cevabı milletimiz verecektir? dedi.

?ARTIK OKULLARI, HASTANELERİ DAHA AZ YAPIN DEDİLER?

AK Parti seçim beyannamesinde vaat edilenlerin 13 yıl boyunca neden yapılmadığı yönündeki eleştirilere cevap veren Nesrin Ulema, şunları söyledi: ?13 yıl boyunca AK Parti hükümeti sürdürülebilir ve kalkınma hedefli ekonomi politikalarını ortaya koydu ve birçok yatırım yaptı. Bugün Türkiye´nin 81 ilinde 970 ilçesinde doğu batı, kuzey güney ayrımı yapılmaksızın hangi köye, beldeye giderseniz AK Parti´nin yapmış olduğu bir yatırımla karşılaşıyorsunuz. Belki 7 Haziran´da bize ?Artık okulları, yolları, hastaneleri biraz az yapın. Bize dokunan ekonomik vaatleri ve bunların gerçekleşmesini istiyoruz´ dediler. Ve ekonomi kurullarımız bunun üzerine çalışma başlattı. Bugün seçim beyannamemizde bulunan tüm vaatlerin ekonomik anlamda bir karşılığı vardır. Bunun hazırlıkları yapılmıştır. Büyük projelerimiz dışında zaten alana gittiğimizde de çok büyük eksiklerle karşılaşmıyoruz, bunlar 13 yıllık iktidar dönemimizde karşılandı. Bunları biraz daha akılcı ve ekonomik kullanacağız. Buradan ayırdığımız payı beyannamemizde belirttiğimiz gibi vatandaşımıza kullanacağız.?

?SOKAK 11 VEKİLDEN FAZLASINI MÜJDELİYOR?

Üç seçimdir vekil olarak halkı gözlemleme şansı bulduğunu ve 1 Kasım´a giden süreçte AK Parti´nin oylarının artacağı sinyalini aldığını belirten Ulema, en az 11 milletvekili iddiaları olduğunu ancak sokaktaki nabzın bunun biraz daha artacağını müjdelediğini ifade etti.

MUHALEFET PARTİLERİNİN SÖYLEMLERİNİ ELEŞTİRDİ

Muhalefet partilerinin söylem ve tutumlarını eleştiren Ulema, sözlerini şöyle sürdürdü: ?MHP´nin hiçbir şey istemiyoruz, taşın altına elimizi koymak istemiyoruz, sadece ve sadece muhalefette kalıp kuru milletçilik söylemlerine devam etmek istiyoruz´ tutumu seçmen tarafından farklı şekilde algılandı. Aynı şekilde CHP seçmeni de o süreçte biliyorsunuz özellikle gizli olarak HDP´ye de oy verilmesi yönünde bir çalışma yürüttü. Neden yeter ki AK Parti gitsin diye. Bu Türk siyaseti ve CHP siyaseti açısından aslında CHP´nin ne kadar düşündürücü bir noktaya geldiğinin göstergesidir."

Ulema, bugün öyle ya da böyle HDP´ye oy vermiş vatandaşların 8 Haziran sonrasında HDP´nin göstermiş olduğu tutum ve PKK terör örgütü ile yapmış olduğu işbirlikleri sonucunda vermiş oldukları oydan rahatsızlık duyduğuna da şahit olduğunu söyledi. 

CHP´nin hâlâ 1 Kasım´a eski söylem ve anlayışı ile yürümekte, hâlâ bir blok oluşturmaya çalışmakta, bu bloğun içerisinde de sırtını PKK´ya dayamış HDP´yi almakta olduğunu anlatan Ulema, "HDP´nin tutumuna bakarsak 7 Haziran öncesinde beyaz gömleği, elinde sazı, Batıda sürekli barış söylemlerinde bulundu. Biliyorsunuz cici çocuk imajı çizildi ve buna da bir takım medya destek verdi. Hem MHP hem HDP ve kısmen CHP için 1 Kasım seçimlerine doğru giderken oylarının düşeceği sonucunu görüyorum. 1 Kasım seçimleri ülkemizin yarınlarıyla ilgili ve bu süreçteki siyasi istikrarsızlığa son noktayı koyacak millet iradesinin tek başına AK Parti´yi iktidara getireceği bir süreç olacaktır.? 


Esenyurt’ta çocukların tartışmasına aileler karıştı... o anlar kamerada

Sunay Akın Eczacılık Kültürü Müzesi’ni Başkan Özdemir’e anlattı

İzmit’te büyük yangın

3 defineciye mezar olan mağara ve tünelleri ilk kez görüntülendi

Sarıyer’de taksiciyi öldüren zanlı böyle yakalandı

Esenyurt Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine medikal cihaz desteği

Ücretsiz diyetisyen hizmeti

Çorlu’nun kızları Türkiye şampiyonu

Büyükçekmece’de lahmacuncuya kurşun yağmuru

Bayram tatili boyunca yapılan denetimlerde 525 bin lira ceza kesildi

ING Türkiye’de üst düzey atama

Jandarma başçavuş kalbine yenik düştü

Monica Lewinsky, siber zorbalığı anlatmak içini İstanbul’a geliyor

Trendyol 1. Lig’de 32. haftanın programı açıklandı

Veteriner hekimler KKTC’de buluşacak

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin tarihi belli oldu

Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisinden Rektör Erenoğlu’na ziyaret

Siemens AG, Başkan ve CEO Roland Busch’un sözleşmesini 5 yıl süreyle uzattı

Turkcell 30’uncu yılını kutluyor

Başkan Akın, "20 ilçeye ayrım yapmadan hizmet vereceğiz"

Balıkesir’de mart ayında 2 bin 341 konut satıldı

Market çalışanına kurşun yağdırdı: O anlar kamerada

Kadıköy’de bıçaklı saldırı kamerada

65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok

Arnavutköy’de iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada

Vali Ekici turizmcilerle bir araya geldi

Kırklareli’nde araç dereye devrildi: 2 yaralı

Kadın girişimcilere bu kurslarda kapı açık

Ergin Ataman’ın babası İbrahim Nuray Ataman vefat etti

Yükleniyor