2017 HAC KURA SONUÇLARI BELLİ OLUYOR

Diyanet Tv üzerinden canlı olarak yayınlanan çekilişte binlerce hacı adayı şanslı kişiler arasına girebilmek için sonuçları beklemeye başladı.24 Şubat Cuma günü Diyanet İşleri´ne ait Kocatepe´deki konferans salonunda gerçekleştirilecek olan çekimlerin son

GÜNDEM 24.02.2017 15:15:16 0
/kanal16haber.com/2017-2/24/192350061b.mp4
2017 HAC KURA SONUÇLARI BELLİ OLUYOR

Canlı yayın ile hacı adaylarına kura sonuçlarını açıklayacak olan kurum Diyanet TV üzerinden çekilişlerle ilgili bilgileri paylaşmaya başladı. Hac ibadetini yerine getirmek isteyen adayların merakla beklediği sonuçlar öncesi dikkat edilmesi gereken konuların altını çizen Mehmet Görmez şehit yakınlarının kuraya dahil edilmediğini söyledi. Öte yandan kura sorgulama sayfasının akşam saatlerinde aktif hale getirileceği belirtilirken, sonuçların saat 23:00´de açıklanacağı bilgisi aktarıldı.?Kesin kayıt yaptırabilir? belgelerini alan adaylarınsa son tarih olan 24 Mart´a kadar kayıtlarını tamamlamaları gerektiği ifade edildi.

KAYIT SORGULAMA VE DİĞER İŞLEMLER İÇİN TIKLAYINIZ...

DİYANET İŞLERİNDEN KURA AÇIKLAMASI

Kurum tarafından yapılan açıklamada çekimlerin 24 Şubat 2017 Cuma günü Saat 15:00´da Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda (Kocatepe) gerçekleştirileceği ifade edildi. Halka açık bir şekilde yapılacak olan çekimler saat 15:00´da başlayacak. Kura sırası gözetilerek yaptırılacak kayıtlar ise 16-24 Mart tarihleri arasında yapılacak. Şehit yakınlarıyla ilgili Diyanet İşleri´nden yapılan açıklama ise şöyle:

"2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit Yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi) kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretiniyatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacaktır."

CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Yaklaşık 2 milyon kişinin bu yıl kutsal topraklara gidebilmek için başvuru yaptığını ifade eden kurum önümüzdeki günlerde yapılacak çekimlerde 80 bin kişinin kesin kayıt yaptırabilir belgelerini alacaklarını dile getirdi. 24 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek kura çekimleri hacı adayları tarafından merakla beklenmeye başladı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Daha önceki yıllarda başvuru yapmayan adaylar için açılan başvuru süreci Diyanet İşleri´nin resmi internet adresinin yanı sıra illerde bulunan müftülüklerden de yapılabilecek. Hac için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları konaklama tercihlerini de kendileri belirleyecek.

ÜCRET NE KADAR OLACAK?

20 TL´lik ön kayıt ücretini belirtilen bankalara yatıracak olan adaylar kayıt paralarını yatırmalarının ardından ?Oda tercihli konaklama? ve ?Otel konaklama? türlerinden birini seçecek. Önceki yıllarda kayıt yaptıran adaylar başvurularını yenilediği takdirde kendilerinden ücret alınmayacak.

SON GÜN NE ZAMAN?

2017 yılında ilk kez kayıt yaptıracakların 28 Aralık- 6 Ocak tarihlerinde başvurularını tamamlamış olması gerekiyor. Önceki yıllarda kayıt yaptıran kişiler ise 9 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında kayıtlarını yenilemek zorunda. Diyanet İşleri yaptığı uyarıda adayların yenileme işlemlerinin otomatik olmayacağını bu nedenle yenileme işlemlerinin bireysel olarak yapılması gerektiğini ifade etti. Yenileme işlemlerini yapmayan adaylar 2017 yılı kuralarına dahil edilmeyecek.

OTOMATİK YENİLEME OLMAYACAK

Önceki yıllarda Hac ibadeti için başvuru yapan adayların kayıtları yenil yılda otomatik olarak yenilenirken Diyanet bu yıl bahsi geçen uygulamanın gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

İLETİŞİM BİLGİLERİ GÜNCELLENMELİ

Kura çekiminin ardından kutsal topraklara gitme hakkı kazanan kişiler sistemde kayıtlı bulunan iletişim bilgileri üzerinden kurumla iletişime geçecek. Bu nedenle iletişim bilgilerini güncellemeyen adayların sorumlulukları kendilerine ait olacak.

KURAYI KAZANDIĞIMI NASIL ANLARIM?

Hac ibadeti için seçilen şanslı kişiler arasına giren adayların cep telefonlarına SMS şifresi gelecek. Bu şifre ile birlikte kuruma giden kişiler ?Kesin kayıt yaptırabilir? belgesiyle birlikte diğer işlemleri başlatabilecek.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor