ERDOĞAN AK PARTİ İSTANBUL İL GENÇLİK KOLLARI KONGRESİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vekil Transferine İlişkin Sert Eleştirilerde Bulundu

POLİTİKA 29.04.2018 15:13:36 0
/kanal16haber.com/2018-4/29/153902110b.mp4
 ERDOĞAN AK PARTİ İSTANBUL İL GENÇLİK KOLLARI KONGRESİNE KATILDI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi´nden (CHP) İYİ Parti´ye geçen 15 milletvekilini sert sözlerle eleştirerek, "Ey 15 milletvekili siz iradenizi nasıl oluyor da bu kadar ucuza satıyorsunuz" dedi. 
AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi´nde gerçekleştiriliyor. Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, milletvekilleri ve AK Parti Gençlik Kolları üyeleri katıldı. 
Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP´ye yüklendi. Siyasetin millete hizmet yarışı olduğunu vurgulayan Erdoğan, ?Siyasetçinin varoluş gayesi de ülkeye, millete ve elbette oyunu aldığı seçmene en güzel şekilde hizmet etmektir. Siyaset ilkelerle, prensiplerle yapılan, yapılması gereken bir iştir. Ahlakı olmayan siyasetin ne ülkeye ne de millete faydası olur. Rüzgar gülü gibi esintiye göre yön değiştiren bir siyasi anlayış, popülizmin bataklığında debelenmeye mahkumdur. Türk siyasi hayatı ibret verici hadiselerle doludur. Siyasi tarihimizde bir tarafta ülkesine hizmet için gecesini gündüzüne katan asil devlet adamları, diğer tarafta üç kuruşluk menfaati için kırk takla atan şahsiyet fukaraları vardır. Milletin emanetini canı pahasına koruyan kahramanlar olduğu gibi darbecilere selam duran, tankları görünce sıvışıp kaçan korkaklar da vardır. Türk siyasetinde ülkenin bekası için kurşun yağmuru altında kenetlenenler olduğu gibi, ülke düşmanlarına yancılık yapmayı siyaset zanneden muhterislere de rastlanır. Bu ülkenin siyasi geçmişi bir bakıma erdemli siyaset yapanlarla ahlaksız siyasetçilerin mücadele sahası olmuştur. Farklı partiler ve politik karakterler üzerinde bu iki anlayış birbiri ile mücadele etmiştir. Merhum Menderes, merhum Özal, merhum Erbakan, merhum Muhsin Yazıcıoğlu, merhum Türkeş gibi siyasetçilerin tamamı muhterislerin hedefi olmuş, saldırılara maruz kalmıştır. Türkiye´de erdemli, ahlaki siyasetin muarızı, politikayı ikbal kapısı olarak gören kifayetsizler var. Siyasete irtifa kaybettirenler, yeri geldiğinde çıkarları için şahsiyetlerini dahi tezgaha koyan muhterislerdir? diye konuştu. 

"GELENEĞİ KİRLİ OLANIN GELECEĞİ DE PİRÜPAK OLMAZ" 


15 CHP´li milletvekilinin İYİ Parti´ye geçmesine değinen Erdoğan, ?27 Mayıs´ta iktidara giden yolu darbecileri kışkırtmakta gören CHP, 1978 senesinde iktidar kapısını ancak kirli pazarlıklarla transfer edilen 11 milletvekili ile açabilmiştir. Siyasi ahlaksızlıklar üzerine kurulan iktidarın ömrü kısa olmuştur. Kargaşa bitmemiş, ülke basiretsiz siyasiler eliyle darbe ortamına sürüklenmiştir. 12 Eylül böyle geldi. Kısa süreli iktidar uğruna CHP´nin açtığı kirli milletvekili tezgahı o zaman vardı, şimdi yine var. Geleneği kirli olanın, geleceği de pirüpak olmaz. İşte üzerinden 40 sene geçmesine rağmen eski alışkanlıklarından kurtulamadığını gördük. Bugün de CHP siyaseti bir kabzımal pazarlığına dönüştürdü. CHP milletin kendi adına hareket etmesi için emanet verdiği iradelerini pazara çıkardığı milletvekilleri ile özellikle gençlere kötü örnek oluyor? şeklinde konuştu. 

"EY 15 MİLLETVEKİLİ SİZ İRADENİZİ NASIL OLUYOR DA BU KADAR UCUZA SATIYORSUNUZ" 


İYİ Parti´ye geçen 15 CHP´li milletvekiline de seslenen Erdoğan, ?Ey 15 milletvekili siz iradenizi nasıl oluyor da bu kadar ucuza satıyorsunuz. Ey 15 milletvekili karıştırmayın ha siz Çanakkale´deki 15´ler değilsiniz. Siz iradesini satanlardansınız. Onları da lekelediniz. Siz size oy veren bu milletin iradesine saygısızlık yaptınız. Size bay Kemal talimat verdi diye siz bunu yerine getirdiğiniz zaman bu şahsiyetsizliktir. Sizin şahsiyetiniz olgunlaşmamış demektir. ?Sayın bay Kemal siz bizim irademizi satın alamazsınız, milletin vermiş olduğu yetkiyi farklı istikamette kullandıramazsınız´ demeliydiniz. Ama yazık oldu gittiniz. Sözde partinin koltuklarına bile oturamadınız. Çünkü sizin asli koltuğunuz müsaade etmiyordu? ifadelerini kullandı. 
CHP´li seçmenlere de çağrıda bulunan Erdoğan, ?Bizi izleyen CHP´li vatandaşlarıma sesleniyorum. 24 Haziran´da bunları sandığa gömmeye var mısınız diye sesleniyorum? dedi. 

"SİYASİ TARİHİMİZE YENİ BİR UTANÇ VESİKASI OLARAK KAYDOLDU BU" 


CHP´nin Türk siyasetini kirlettiğini söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
?CHP´nin bir başka partiye adeta ikram ettiği, bu durumda rızalarının olmadığı her hallerinden belli olan, hele hele arka taraftaki o gözü yaşlı milletvekillerini görünce çok üzüldüm. Eyvah dedim Türk parlamentosu ne hale gelmiş. Siyasi tarihimize yeni bir utanç vesikası olarak kaydoldu bu. Aslında bu hadise aradan geçen 40 yıla rağmen CHP´de hiçbir şeyin değişmediğini ortaya koymuştur. Kendileri ve medyadaki avaneleri bu skandalı örtbas etmeye kalksalar da milletimiz meseleyi görmüştür. Bu tezgahın milleti kandırmaktan ziyade ülkemizin ana muhalefet partisini itibarsız hale getirme noktasında bir hamle olduğunu görüyorum.? 

 


Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Karacabey 100. Yıl Sanat Galerisinde Çanakkale Zaferi sergisi

Alinur Aktaş'tan yeni evlilere düğün hediyesi

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 3 oyun sahnelenecek

4 İlde 3 organize suç örgütü çökertildi

Yükleniyor