BÜYÜKŞEHİR´İN 759 MİLYON LİRALIK YATIRIMLARINI ERDOĞAN HİZMETE AÇACAK

BÜYÜKŞEHİR´İN 759 MİLYON LİRALIK YATIRIMLARINI ERDOĞAN HİZMETE AÇACAK

GÜNDEM 21.10.2016 11:48:40 0
 BÜYÜKŞEHİR´İN 759 MİLYON LİRALIK YATIRIMLARINI ERDOĞAN HİZMETE AÇACAK

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mahallî ve merkezî idare tarafından yapılan yatırımları hizmete açmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin oğlu Ömer Altepe ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay´ın kızı Merve Burkay´ın düğününe katılmak üzere yarın (cumartesi) Bursa´ya gelecek. İlk İnegöl ilçesine gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü´nün açılış törenine katılacak. Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı´ndaki mitingde Bursalılarla buluşacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi´nin 17 ilçede gerçekleştirdiği ulaşımdan spora, tarihi mirastan kırsal kalkınmaya kadar toplam 759 milyon 30 bin TL´lik yatırım ile merkezi hükümet tarafından yaptırılan 344 milyon 412 bin 293 TL´lik yatırımları da törenle hizmete açacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin öncülüğünde üretilen ve bu alanda Türkiye´nin dünyada tramvay üreten 6 ülke arasını girmesini sağlayan yerli vagon ve tramvaylar da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete alınmış olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından 402 milyon TL´ye alınan 60 yerli vagon ve 12 tramvayın hizmete alınacağı törende ayrıca merkeze yeni bağlanan 10 yeni ilçedeki altyapı yatırımları da devreye alınmış olacak. Bu çalışmalar kapsamında da İnegöl, İznik, Yenişehir, Orhangazi, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles´te toplam 910 kilometre içme suyu, 172 kilometre kanalizasyon hattı ve 37 kilometre de yağmur suyu hattı imalatı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açılışını yapacağı tesislerde kırsal kalkınma yatırımları da ön plana çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İznik, Kestel ve Orhaneli´de 4 sulama göleti ile İnegöl, İznik, Mudanya, Osmangazi, Orhaneli, Yenişehir, Gemlik ve Kestel´de 13 adet tarımsal sulama tesisi hizmete alınacak. Bunların yanı sıra ilçelere yeni hizmet binaları, 9 spor tesisi, tarihi eser restorasyonları ve ulaşım projelerinin de arasında bulunduğu toplam 759 milyon 30 bin TL´lik 62 yatırım Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete alınmış olacak.
Bursa´ya hizmet yağıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na ait 2, Gençlik ve Spor Bakanlığı´na ait 6, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na ait 3, İçişleri Bakanlığı´na ait 1, Milli Eğitim Bakanlığı´na ait 29, Sağlık Bakanlığına ait 3, Gemlik Belediyesi´ne ait 2, İnegöl Belediyesi´ne ait 5, Yıldırım Belediyesi´ne ait 8, Kestel Belediyesi´ne ait 3, Bursa Teknik Üniversitesi´ne ait 1, DSİ´ye ait 8, Kredi ve Yurtlar Kurumu´na ait 2, Vakıflar Bölge Müdürlüğü´ne ait 5, Müftülüğe ait 1 ve TEİAŞ 2. Bölge Müdürlüğü´ne ait 3 tesisi hizmete açmış olacak. Toplam 344 milyon 412 bin 293 TL´lik bu yatırımlar da göz önüne alındığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplam 1 milyar 103 milyon 442 bin 293 TL´lik yatırımları Bursa´nın hizmetine sunmuş olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından Bursa Valiliği´ni ziyaret edip, akşam da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin oğlu Ömer Altepe ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay´ın kızı Merve Burkay´ın düğün merasimine katılacak.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor