BURSALI FİRMANIN GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLADI

TERÖR ÖRGÜTLERİNE ZIRHLI ARAÇ VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

GÜNDEM 1.02.2017 16:46:08 0
/kanal16haber.com/2017-2/1/190100425b.mp4
BURSALI FİRMANIN GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLADI

 

PYD´nin silahlı kanadı YPG´nin başını çektiği ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri, ABD´nin kendilerine zırhlı personel taşıyıcı verdiğini duyurmasının ardından zırhlı araçları Türkiye´de ürettiği iddia edilen fabrikanın Genel Müdürü konuştu.Müdür Alper A. ´Bizim YPG´ye zırhlı araç vermemiz hukuken mümkün değil. Bizim araçlarımızın Amerika tarafından YPG´ye verildiğine dair bir delil olmadığını ifade etti.Zırhlı araçların Amerika tarafından YPG´ye verildiğine ilişkin uluslararası haber ajanslarında haber okuduklarını anlatan Alper A. "Araçlar Amerika tarafından bizimle alakası olmayacak şekilde YPG´ye verildi. Araçların bize ait olup olmadığını araştırdık, ancak sonuç elde edemedik. Amerikan güçleriyle de konuştuk. Bizim araçlarımızın YPG´ye verildiğine dair delil yok. Şu anda gördüğümüz Trump hükümetinin IŞİD´e karşı savaşan güçlere yardım yaptığı internetten okuyoruz. Bunu sadece haber ajanslarının yaydığı kadarıyla görüyoruz. Bizle alakalı haberlerin gerçekliği yok? dedi.Alper A. çok uluslu bir firma olduklarını da belirterek, ?Üç ülkede üretimimiz var Birleşik Arap Emirlikleri Amerika´da ve Türkiye´de. Bunun haricinde başka ülkede üretimimiz yok. Hiçbir terörist organizasyonla alakalarının olmadığını belirtti.Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Hukuka aykırı. Ülke olarak çalıştığımız kurumlar Birleşmiş Milletler, Nato ve ülkelerin kendileri. Türkiye´de bazı kurumlarla çalışmalarımız var. Hala hazırda devam eden işlerimiz var. Çarpıtılan haberlerden dolayı firmamız zarar gördü? diye konuştu.

BİLGİ NOTU:
Açıklamayı, Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü Talal Silo Reuters´e yaptı. Sözcü Silo 4-5 gün önce ABD´nin kendilerine zırhlı personel taşıyıcı verdiğini duyurdu. Daha önce ABD´den bu tarz bir yardım almadıklarını, sadece hafif silah ve mühimmat aldıklarını söyleyen Sözcü, böylece, "Donald Trump´ın başında olduğu yeni ABD yönetiminin kendilerine desteğinin genişlediğini" ifade etti. SDG´ye göre bu yardım, Trump yönetiminin IŞİD´e karşı mücadelede kendilerine tam destek verdiğini gösteriyor.
Zırhlı araçların sayısıyla ilgili henüz detaylı bir bilgi yok. Bu yardımın nereden, nasıl yapıldığı da belli değil ancak SDG´ye göre yardım az miktarda.
Sözcü Silo ayrıca, IŞİD´e karşı birkaç gün içinde yeni bir saldırı başlatılacağını da söyledi ancak detay vermeyi reddetti.
YPG kaynakları ise, Rakka operasyonunda hedeflerinin kenti tümüyle kuşatmak olduğunu belirtti. Yeni aşamanın, IŞİD´in kontrolündeki Rakka ile Deyrizor arasındaki yolu ele geçirmeyi de kapsadığını vurguladılar. İsmini vermek istemeyen bir YPG kaynağı, bunun zor bir görev olduğunu ifade etti.
YPG´ye destek hep sorun oldu
PKK´nın Suriye´deki kolu PYD´nin silahlı kanadı olan YPG´ye verilen destek Türkiye´nin tepkisine sebep oluyor. Önceki ABD Başkanı Barack Obama yönetimiyle Türkiye arasında IŞİD´le mücadelede YPG´ye verilen destek sık sık karşılıklı sert açıklamalarla ilerledi.
ABD bu desteği Ekim 2015´ten itibaren yeni bir yapı oluşturarak devam ettirmeye başladı. Bu tarihte sınırlı sayıda Arap, Süryani ve Türkmen gücü de YPG´ye katarak Suriye Demokratik Güçleri´ni (SDG) kurdu. SDG´nin omurgasını ve komutasını yine YPG oluşturuyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı´ndan Marie Harf, Ekim 2014´te PYD´yi terör örgütü olarak görmediklerini açıklamış, Washington yönetimi Eylül 2015´te PYD´nin silahlı kanadı YPG´yi de terör örgütü olarak görmediğini ilân etmişti.
Trump´ın ´güvenli bölge´ açıklaması
Ancak Donald Trump yönetiminin Ortadoğu´da nasıl bir politika izleyeceği henüz netleşmiş değil.
Trump, Suriye´de "güvenli bölgeler kuracağını" açıklamıştı. Trump´ın bu konuda hazırladığı ve medyaya sızan karar metninin taslağında, Suriye´ye komşu ülkelerde de güvenli bölgeler kurulabileceği belirtiliyordu.
Türkiye ise bu açıklamalar karşısında temkinli. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, "Türkiye başından beri Suriye´de güvenli bölge oluşturulmasını savundu; Trump´ın bu konudaki çalışmasının neticelerini görmek lâzım" demişti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, ABD Başkanı Trump´ın başkanlığı devralırken yaptığı açıklamalarla ilgili sorular üzerine, "Trump´ın Ortadoğu´daki tavrı ne olacaktır? Çünkü Ortadoğu şu anda kaynıyor. Şu anda Ortadoğu´yla ilgili bazı söylemler kulağımıza geliyor ki bu söylemler doğrusu rahatsız edicidir. Onun için tabii bunları oturup değerlendirmek gerekecek" demişti.


Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Yükleniyor