BURSA´DAKİ ÇEVRECİ TESİSLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

BURSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SANAYİCİLERİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ TARAFINDAN ?ÇEVRECİ ÜRETİM, TEMİZ GELECEK´ SLOGANIYLA BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENECEK ?ÇEVREYE DUYARLI SANAYİ TESİSİ YARIŞMASI´NIN TANITIMI DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

GÜNDEM 13.03.2018 17:18:14 0
/kanal16haber.com/2018-3/13/172619136b.mp4
BURSA´DAKİ ÇEVRECİ TESİSLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

 

Bursa OSB ve BOSİAD´ın bu yıl 3.´sünü düzenlediği Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması´na başvurular başladı. Sürdürülebilir çevreci yaklaşımla bir bulut üzerinden başvuru ve değerlendirmelerin yapılacağı yarışma, Bursa OSB firmaları arasında 3 ana kategoride yapılacak. Aynı kategorilerde ilk kez teşvik ödülleri de verilecek.

 

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) ile Bursa Organize Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği´nin (BOSİAD) ?Çevreci Üretim Temiz Gelecek´ sloganıyla bu yıl 3.´sünü düzenlediği Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması´na başvurular başladı. BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yarışma ile ilgili bilgiler verdi.

BOSİAD olarak bu yıl 3.´sünü düzenledikleri Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması ile çevrenin korunması noktasında firmalar arasında farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden Bayrak, ?Şehrin içinde kalmış bir bölge olarak çevrenin korunması ve sürdürülebilirliği için neler yapabiliriz noktasında bu yarışmayı düzenliyoruz. Aynı zamanda, sanayi bölgemiz içinde bir kreş kurma projemiz var. Burada sadece kendi bölgemiz için değil, diğer sanayi bölgelerinin de önünü açmak adına Ankara´da bakanlar düzeyinde girişimlerde bulunduk ve önemli kararların alınmasına katkı koyduk? dedi.

Yarışmanın ayrıntıları hakkında bilgiler veren BOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Çevre Komisyonu Başkanı İhsan İpeker de, şunları söyledi:

?Bu organizasyonla Bursa´da ilk defa bir sanayi bölgesi çevre yarışması düzenledi. Bu çok önemli bir konu, çünkü sanayi tesisleri arasında çevre yarışması dendiğinde katılımla ilgili bir endişe olabiliyor. ?Aman denetlenecek miyiz, eyvah bir hatamız, yanlışımız var mı?´ gibi. Bu noktada Bursa OSB ve BOSİAD olarak insanları bu korkulardan arındırmak ve hedefin aslında bir değişim yaratabilmek olmasını amaçladık ve çevre yarışmalarına start verdik. 2. yılında BTSO ve İl Çevre Müdürlüğü´nün de katkılarıyla yarışmamızı Bursa geneline taşıdık ve geniş katılımlı bir organizasyon düzenledik. Ancak ülke ekonomisi ve politikasındaki gelişmelerle beraber 2017´de çevre yarışmamız önemli konular arasında önceliği alamadı. Bu yüzden 2018´de kaldığımız yerden ve bölgemiz firmalarıyla yeniden start verme kararı aldık. Yarışmamız bu yıl da Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler, Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler ve İzin-Lisans Muafiyeti Olan Tesisler olmak üzere 3 ana kategoride düzenlenecek. Ancak bu sene her üç kategoride de 3 ayrı teşvik ödülü verilmesini planlıyoruz. Her şeyden önce belirmek isterim ki, çevre yarışmamıza katılabilmek için Bakanlığın belirlemiş olduğu kriterlere minimum uyma gerekliliği var. Baktığınızda Türkiye´de katılımı en zor çevre yarışmalarından bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Firmalarımız ödül alamadılar diye biri diğerinden eksik manasına gelmiyor. Amacımız farkındalık yaratmak, katılan herkesin birbiriyle olan bilgi paylaşımı bizim yarışmadaki önceliğimiz. Teşvik ödülleri ile de farklı projelerle ön plana çıkabilecek bazı tesisleri ödüllendirmek istedik.?

 

KATILIM ÜCRETİ YOK

Yarışmaya katılım ücreti almadıklarına da değinen İpeker, şöyle devam etti:

?Yarışmanın tüm giderleri Bursa OSB ve BOSİAD tarafından karşılanıyor. Fakat firmalarımız Bursa OSB ve BOSİAD Hatıra Ormanı´na 50 fidan bağışıyla ve bunda da gönüllülük esasıyla yarışmamıza katılım sağlayabilecekler. Yine bu sene yarışmaya katılan firmalarımız herhangi bir dosya, evrak hazırlamayacaklar. Hiçbir jüri üyesi firmanın aldığı puanı görmeden, bir bulut üzerinden değerlendirmesini yapacak. Projelerle ilgili jüri üyelerimiz yüzde 15-20 aralığında yorum katabilecekler, ancak geri kalan bölümde her kriterin analizinin değerlendirmesi otomatik olarak gerçekleştirilecek. Dolayısıyla, Türkiye genelinde de ilk defa gerçekleştirilen bir yarışma değerlendirme yazılımı hazırlanmış oldu. Umuyoruz bundan sonra farklı yarışmalarda da bu sistem kullanılacaktır. Jüri üyelerimiz Bursa OSB Bölge Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi´nden akademisyenler ile özel bir danışmanlık şirketi yetkilisinden oluşuyor. Farklı akademisyenlerden ve dinamikleren oluşan bir jürimiz var. Yarışmaya son başvuru tarihimiz 20 Nisan 2018. Ödül törenimizi de her sene olduğu gibi Çevre Haftası´nda, Bursa OSB ve BOSİAD olarak geleneksel hale getirdiğimiz iftar programımızla birlikte gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda yarışmamızda birinci olan firmalarımızda iki yıl boyunca çevreye duyarlı tesis bayrağı dalgalanacak.?

 

BURSA´NIN TAMAMINDA ÇEVRE HASSASİYETİ GEREKLİ

İhsan İpeker, sanayiden kaynaklı kirlilik denildiğinde ilk OSB´lerin akla geldiğini de belirterek, ?Çevreci üretim dediğimizde Bursa´nın tamamında hassasiyet gösterilmesi gereken bir durum var. Acilen arıtma tesisi bulunmayan, ovada ve diğer bölgelerde üretim yapan sanayi tesisleri, Bursa OSB ve diğer sanayi bölgelerinde olduğu gibi kontrol edilebilir bir yapı altına alınmalıdır? diye konuştu.

 

KREŞ MÜJDESİ

Toplantıda, Bursa OSB´ye kreş kazandırılması projesi hakkında açıklamalarda bulunan BOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Turan da şu bilgileri verdi:

?BOSİAD yönetimi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalar başlattık. Bu amaçla çocuk bakımı nedeniyel kadının işgücüne katılımının önündeki engeli kaldırmaya yönelik sanayi bölgemize kreş kurma projesine start verdik. Konuyla ilgili Ankara´da 3 bakanımızı ziyaret ettik. Kreşlerin önündeki engellerin kaldırılması ve çeşitli teşviklerin verilmesiyle ilgili kendilerinden söz aldık. Bu görüşmelerimiz olumlu sonuçlar verdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Borusan Holding´in ?Annemin İşi Benim Geleceğim´ projesi kapsamında Bursa OSB´de 150 çocuk kapasiteli bir kreş kurulması kararlaştırıldı. Projenin detayları önümüzdeki günlerde görüşülecek.?

 

BOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Emre Yılmaz da, bu yıl 14.sü düzenlenen BOSİAD Futbol Turnuvası hakkında bilgi vererek, ?Futbol turnuvamız OSB firmaları tarafından her yıl dört gözle beklenen bir turnuva. Hayata geçirdiğimiz en önemli sosyal faaliyetlerden biri. Firmalar arasında dostlukları pekiştirmek ve yeni dostluklar kurulmasını amaçlıyoruz? dedi.

 


Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı

Altınova’da marketlere sıkı denetim

D vitamini eksikliği olanlarda bunama riski yüzde 19-25 artıyor

Çanakkale’de dehşet kaza: Havada taklalar attı

Bandırma’da 3 ayda 68 işletme açıldı

Bursa’da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

’Berzeg Sendromu’ mahalleyi boşalttı

Başkan Gökçe özel çocukları ağırladı

Ferruh Duygu Spor Sahasına sentetik çim

Gümüş balığının ihracat serüveni başladı

Gaziosmanpaşa’da toprak kaymasının meydana geldiği alan günün ilk ışıklarıyla böyle görüntülendi

İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu

Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı: 1 ölü

Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı

Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Kadıköy’de narkotik köpeği "Giz" ile ’Huzur ve Güven İstanbul’ uygulaması yapıldı

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu)

Beşiktaş 5 maç sonra galibiyetle tanıştı

Beşiktaş’a teknik direktör değişiklikleri yarıyor

Muleka 5 ay sonra golle tanıştı

Ernest Muçi 3. golünü attı

Beşiktaş’ta Svensson, Fenerbahçe derbisinde yok!

Tayyip Talha Sanuç 3 ay sonra geri döndü!

Önce kardeşleri sonra kendisi: Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız"

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı)

İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO görevine Selahattin Bilgen atandı

Yükleniyor