BU YATIRIM ÇOCUKLAR İÇİN

YILDIRIMLILAR MUSABABA MAHALLE PARKINA KAVUŞTU

GÜNDEM 19.06.2017 14:50:15 0
/kanal16haber.com/2017-6/19/173956249b.mp4
BU YATIRIM ÇOCUKLAR İÇİN

 

Yıldırım´ın çehresini sosyal donatı alanlarıyla değiştirmek, yeşil alan miktarını artırmak ve vatandaşlara daha huzurlu ortamlar oluşturmak için projeler yürüten Yıldırım Belediyesi ilçeye yeni parklar kazandırıyor. Her biri farklı konseptlerde tasarlanan parklar, vatandaşlara rahat nefes almalarını sağlayacak ferah ortamlar sunarken, çocuklara güvenli oyun imkanı sağlıyor. Bu kapsamda kamulaştırma yapılarak oluşturulan alanda meydana getirilen çocuk oyun ve dinlenme parkı, daha önce coğrafi konumundaki eğim nedeniyle park yapımına elverişli olmayan Musababa Mahallesi´ne değer kattı. Bin 61 metrekare alanda kurulu Musababa Mahallesi Çocuk Oyun ve Dinlenme Parkı´nda çocuklar için modern oyun grupları, güvenli kauçuk zemin, yetişkinler için spor aletleri ve kamelyalar yer alıyor.

Musababa Mahallesi´nde daha önceki süreçte restorasyonu yapılarak kurs merkezine dönüştürülen Hançerli Hamamı ile çok amaçlı mahalle konağını kazandırdıklarını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Musababa ağırlıklı olarak emekli vatandaşlarımızın yaşadığı sakin bir mahallemiz. Bu bölgede daha önce yaptığımız çalışmalar kapsamında Hançerli Hamamı´nı restore ederek bölgedeki kadınlarımızın eğitimi için meslek edindirme kurslarımız dahilinde bir merkez kazandırdık. Eski mahalle muhtarlığının bulunduğu yere, aile sağlığı merkezi ile YIL-MEK okul öncesi eğitim sınıfı ve yine kadınlar için kurs merkezinin yer aldığı modern bir mahalle konağını hizmete açtık" dedi.

Musababa Mahallesi´ne kazandırılan parkın bölgedeki önemli bir eksikliği daha ortadan kaldırdığına işaret eden Başkan Edebali, "Mahallemizde çocuklarımızın oynayabilecekleri, vatandaşlarımızın da spor yapacakları ve dinlenebilecekleri bir park alanı eksikliği vardı. Parkımızın bulunduğu arazi şahsa ait olduğu için kamulaştırma işlemi gerçekleştirerek parkımızı oluşturduk. Bin 61 metrekarelik alanda spor aletleri, oturma grupları, çocuk oyun ekipmanları mevcut. Orta ölçekli projelerimizden mahalle konaklarını, parkları kazandırarak mahalleye aidiyeti sağlayacak hizmetleri yaparken, şehrin vizyonunu geliştirecek büyük projeleri de kazandırıyoruz. Sular Vadisi, Mola Yegan Kültür Merkezi, Türkiye´nin en büyük spor kompleksi ve gençlik merkezi gibi projeleri kentsel dönüşüm çalışmalarımızla entegre ederek bu dönem Yıldırım´a altın çağını yaşatıyoruz" diye konuştu.

Şehirler için en önemli parametrelerden birisinin de kişi başına düşen yeşil alan miktarı ve sosyal donatı alanlarıdı olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, "Yerel yönetimler mesafe kat ederek yeşil alan miktarı ve sosyal donatı alanı sayısını artırdıkça, şehirde yaşayan insanların yaşam kalitesinde de pozitif bir değişme olacaktır. İlçemize yaşanan göç ile beraber oluşan nüfus yoğunluğu ve plansız yapılaşma sonrası sosyal donatı alanları yetersiz seviyedeydi. Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizi planlarken geleceği düşündük. Sosyal donatı alanları etrafındaki konutlara da ticari alanlara da büyük değer katacaktır. Planlamamızı yaparken yeşil alanlara ve yeşil akslara yer vererek çocuklarımızın güven içerisinde oynayabilecekleri alanlar meydana getiriyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, evlatlarımızın teknolojinin esiri olmadan sosyal medyadan, internetten uzaklaşarak sokaklarda ve parklarda doğayla kucaklaşmalarını sağlayacak mekanlar oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.


Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Yükleniyor