Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Kılıçdaroğlu Çuvalladı ve bomba elinde patladı

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun iddialarına ilişkin, ?Çuvalladı ve bomba elinde patladı. Sahtekarlığı, müftericiliği, yalancılığı, ahlaksızlığı deşifre olduğu için kağıt parçalarını medyaya dağıtmaktan çekiniyor.? dedi.

GÜNDEM 30.11.2017 11:19:24 0
/kanal16haber.com/2017-11/30/121230810b.mp4
Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Kılıçdaroğlu Çuvalladı ve bomba elinde patladı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, AA Editör Masası´nda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun iddialarına ilişkin, "Kılıçdaroğlu, çamur siyaseti dediğimiz bir siyaset tarzını Türk siyasi hayatına maalesef istikrarlı bir şekilde yerleştirmeye çalışıyor. Daha önce de defalarca benzer iftiralarda bulundu. Pek çok şey atıyor, soru soruyor, ´Siz şöyle yaptınız mı, yapmadınız mı? Yoksa belgeleri açıklayacağım.´ diyor. Açıkladığı bir belge yok." dedi.

´Elinde bomba patladı´

Bozdağ, "Çıkıp ´İşte benim elimdeki belgelerim bu ve bunu size dağıtıyorum.´ demesi gerekmez mi? İddiasını ispat etmesi gerekmez mi? Elinde bomba patladı, perişan oldu da ondan dağıtamadı." ifadesini kullandı.

"Kılıçdaroğlu) Çuvalladı ve bomba elinde patladı. Sahtekarlığı, müftericiliği, yalancılığı, ahlaksızlığı deşifre olduğu için kağıt parçalarını medyaya dağıtmaktan çekiniyor." diyen Bozdağ, "Bu kadar önemli görevlerde bulunan birisinin ´Ben yanıltıldım´ demeye hakkı yoktur, çünkü gelen her konuyu tetkik etmek, ´doğru mu, eğri mi´ diye incelemek, ondan sonra konuşmakla mükelleftir. Bu, gönüllü bir taşeronluk işbirliğidir." dedi.

´Gözü kin ve nefretten hiçbir şeyi göremez hale gelmiş´

Bozdağ, şunları söyledi:

"Kim Türkiye´nin, Cumhurbaşkanının aleyhine bir iftira veriyorsa eline, adam ´bu iftira mıdır, değil midir´ diye bakmıyor bile. Aldığı gibi bodoslama dalıyor. Nedir, ne değildir, ne getirir, ne götürür bakmıyor. Gözü kin ve nefretten hiçbir şeyi göremez hale gelmiş.

Merkel, ´Türkiye güvenli ülke değildir gitmeyin.´ dedi. Kendisi açıklama yaptı Alman gazetelerine ´Türkiye güvenli bir ülke değil gelmeyin.´ dedi. Onlar Türkiye´nin aleyhine ne açıklama yapıyorlarsa, uluslararası güçler, istihbarat örgütleri, gazeteler, devletler, terör örgütleri, onun Meclis´teki ve Türkiye´deki legal görünümlü sözcüsü hiç tereddütsüz CHP. Burada aynısını görüyoruz."

"Dürüst adam, ahlaklı, şerefli olduğunu iddia eden birisi bir belge açıklıyorsa bu belgeyi kimden aldığını da açıklaması lazım." diyen Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:

"´Ben haber kaynağımı gizli tutarım´. Sen gazeteci falan değilsin, böyle bir yeminin falan yok. Ben şimdi soruyorum, diyorum ki ´Bunu kim verdi sana? FETÖ´cüler mi verdi, yoksa bazı ülkelerin istihbarat örgütleri mi verdi, yoksa diğer terör örgütlerinden herhangi birisi mi verdi, yoksa Türkiye düşmanlarından bizim bilmediğimiz başka birisi mi verdi veya siz mi oluşturdunuz bu sahte belgeleri veya çarpıtıyor musunuz?´ Yani seni kim kullanıyor?"

´Yaptıkları yenilir yutulur şeyler değildir´

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Ben diyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu´na, ´Siz Türkiye´den, Türkiye´nin hükümetinden, Türkiye´nin Cumhurbaşkanından ne istiyorsunuz da siz Türkiye´nin bütün düşmanlarıyla Türkiye´ye, Türk milletine, Türkiye´nin hükümeti ve Cumhurbaşkanına karşı ittifak ve işbirliği yapmaktan çekinmiyorsunuz.´ Böyle bir şey olabilir mi? Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye´nin ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir, milli bir sorunu haline gelmiştir. Yaptıkları yenilir yutulur şeyler değildir." dedi.

Bozdağ, "Fısıltı gazeteleri dolaşıyor, ´şunlar verdi, bunlar verdi´. Ben de merak ediyorum, herhangi bir istihbarat örgütü mü verdi? Verdiyse sen veren ülkenin çıkarlarına mı çalışıyorsun? O istihbarat örgütlerinin angaje ajanı mısın? Nesin sen, kendi ülken aleyhine çalışıyorsun? Yok bir terör örgütü verdiyse o zaman sen bu örgütünün destekçisi misin? Bu terör örgütüyle arandaki ilişki nedir, onu açıkla. Türkiye düşmanları verdiyse senin bu Türkiye düşmanlarıyla olan muhabbetinin sebebi nedir, bunu açıklaması lazım." 

"İftiracılar münafık adamlardır, ikiyüzlü adamlardır, konuştuğu zaman yalan söylemek münafıklığın alametlerinden biridir. Türk siyasetinin baş münafıklarından bir tanesi Kılıçdaroğlu ve konuştuğunda yalan söylüyor. Bu münafıklık alametidir ve bu alameti de üzerinde maalesef taşıyor." ifadesini kullanan Bozdağ, şunları söyledi:

"Sağduyulu, aklını ideolojinin emrine vermemiş olan, kin ve düşmanlıkla kalbini ve aklını rehin etmemiş olan Cumhuriyet Halk Partililerin, bizim sorduğumuz bu soruların tamamını Kılıçdaroğlu´na sorduklarını düşünüyorum. ´Bizi bu kadar rezil kepaze etmeye, bizi müfteri duruma düşürmeye hakkın yok´ dediklerini duyar gibiyim. ´FETÖ´nün, başka ülkelerin istihbarat örgütlerinin, Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yaparak Atatürk´ün partisini Atatürk´ün partisi olmaktan çıkarmaya senin hakkın yok´ dediğini düşünüyorum." 

Bekir Bozdağ, "Şimdi gelmişler, ´Meclis araştırsın.´ Sen araştırmadın mı, incelemedin mi bunu? Doğru mu, eğri mi diye teyit etmedin mi? Belli ki kağıdın geldisine, gittisine, şurasına, burasına bakmamış. Veriyorlar, kullanıyorlar. Türkiye´de kullanımı en kolay malzeme Kılıçdaroğlu´dur. Onun için uluslararası örgütler, terör örgütleri veya istihbarat örgütleri Türkiye´de kimi kullanacaklarını çok iyi biliyorlar. Hemen geliyorlar, kullanıyorlar. Bu kullanışlı malzemeden CHP´yi, Cumhuriyet Halk Partililerin kurtarması lazım." diye konuştu.

´Acaba Kılıçdaroğlu bu kağıt parçalarını partide kaç kişiye verdi?´

"Böyle bir şey yok. Niye yok? Yapmadık, dışarı para aktarmadık, para göndermedik, bir kuruş para göndermedik diyoruz." diyen Bekir Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Dışarı bir kuruş para göndermedik, diyoruz. ´Doğrusunu ben söylüyorum, ben göndermedim´ diyorsam, bunu gönderdiğimi kim ispat edecek, ´gönderdi´ diyen ispat edecek. Bunu neyle ispat etmesi lazım? Kendisi ´Ben gönderdiğini ispat ediyorum´ dedi salı günü grup toplantısında, o kağıt parçalarını öyle kullandı. Ben de diyorum ki ´Ben göndermedim, o kağıt parçaları sahtedir, senin söylediklerin de yalanlandır.´ O zaman üzerine düşen ne, bu kağıt parçalarının sahte olmadığını veya tahrifat yapılmadığını ve doğru olduğunu söylediğini ispat etmesi lazım." 

´Acaba Kılıçdaroğlu bu kağıt parçalarını partide kaç kişiye verdi?´

Bozdağ, "Ben şimdi soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine, medyaya bu kağıt parçalarını niye vermiyorsunuz? Daha başka bir şey soracağım, acaba Kılıçdaroğlu bu kağıt parçalarını partide kaç kişiye verdi?" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir bozdağ, "İftirayla rakibini yıpratmak, halkın gözünden, gönlünden düşürmeye çalışmak çok net, çok büyük bir şerefsizliktir, çok büyük bir namussuzluktur, çok büyük bir ahlaksızlıktır, çok büyük bir alçaklıktır hiç tereddütsüz ama iftirayla rakibinin çocukları, akrabaları, arkadaşları, dostlarını da lekeleyerek rakibine zarar vermeye kalkmak ise daha büyük bir namussuzluktur, daha büyük bir şerefsizliktir ve daha büyük bir ahlaksızlıktır, daha büyük bir alçaklıktır." diye konuştu.

Bazı uluslararası çevrelerin, ´Türkiye DEAŞ terör örgütüne yardım ediyor´ iftirasını ortaya çıkardığını  belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

"Sonra FETÖ terör örgütü eliyle Türk yargısı üzerinden bu iftirayı, kurdukları kumpasla ispat etmeye kalktılar. Şimdi, ´Terör örgütüne Türkiye yardım ediyor´ sözünü Türk siyasetinde en çok kullanan parti hangisi, CHP. Genel başkan hangisi, Kılıçdaroğlu. Böyle bir şey olmadığını kendi de bildiği halde bunu niye kullanıyor? ´Türkiye devleti teröre yardım eden devletlerden biri olsun. Türkiye´yi yönetenler uluslararası ceza mahkemesinde yargılansın. Türkiye uluslararası toplumdan izole edilsin, Türkiye´ye yaptırım uygulansın´ diye. Bir insan kendi ülkesinin aleyhine uluslararası alanda sonuçlar çıksın diye bunu yapar mı?"

´Bunların büyük karşılığını da halk sandıkta soracak´

Bozdağ, "Bu konu artık CHP´nin yargıdan kaçırabileceği bir konu değil, ´Onlar versin, götürsün´ falan değil. Sen ister ver ister verme, zaten tazminat davaları açıldı. Savcılıklara suç duyurusu yapıldı. Dolayısıyla bunların karşılığını yargıda verecektir ama bunların büyük karşılığını da halk sandıkta soracaktır." 

Bekir Bozdağ, "Darbe girişimi oldu, herkes yurt dışında FETÖ´yü himaye ediyor. Amerika, Almanya himaye ediyor, diğerleri himaye ediyor. Şimdi bu himayenin Türkiye´deki yansıması kim? Aynısını onlar yapıyor, başka bir şekilde. ´Türkiye güvenli ülke değil, gitmeyin´ deniliyor, kendisi (Kılıçdaroğlu) açıklama yapıyor, ´Evet gelmeyin, Türkiye güvenli ülke değil´ diyor. Neden? Türkiye zarar görsün. Basın özgürlüğü ve diğer konularda Batı´yla aynı dili kullanıyor." ifadesini kullandı.

´Cumhurbaşkanımızın Türk halkı nezdindeki saygısını yok edemeyecekler´

"İftiralarla hedefe varamayacaklar. Cumhurbaşkanımızın Türk halkı nezdindeki saygısını ve sevgisini yok edemeyeceklerdir." diyen Bozdağ, şöyle konuştu:

"ABD New York´ta yargı eliyle bir tiyatro oynuyor, çok açık. O tiyatronun bir parçası da Cumhurbaşkanımız ve değerli ailesi üzerine karşı CHP eliyle Türkiye´de bir başka tiyatro oynanıyor, bu ikisini birbirinden ayrı düşünmemek lazım. Çünkü ikisinin hedefi de Türkiye, ikisinin hedefi de Türkiye´nin Cumhurbaşkanı ve hükümetidir."

´Afrin de bizim ana gündemimiz´

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Afrin´de Türkiye´nin aleyhine gelişmelere izin vermeyeceğimizi bütün muhataplarımıza söyledik, hem ABD hem Rusya hem İran´la yaptığımız bütün görüşmelerde. Bu bölgelerde olup bitenler bizim ana gündemimizdir. Afrin de bizim ana gündemimizdir." dedi.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun başvuruları değerlendirme sürecine ilişkin Bekir Bozdağ, "Başkanvekiliyle görüştüğümde, önümüzdeki hafta veya bir sonraki hafta karar verebileceklerine dair değerlendirmeleri var. Göreve iade edilirse, iade edilmiş olacak. İade edilmeyenler yargı yoluna müracaat etme hakkı elde edecekler. Dolayısıyla bu verilen kararların yargıya açılması anlamı da taşıyor." diye konuştu.

Bozdağ, "Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunları bugüne kadar istihdam edilmiyordu. Bundan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki din hizmetleri görevlerinde de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunları, İlahiyat Fakültesi mezunları gibi istihdam edilecektir. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

´Taşeron konusu çözülecek´

Taşeronlarla ilgili Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah bundan sonra, taşeronla ilgili sorunları tamamen kökünden çözen bir yasal düzenlemeyi Parlamentoya sevk edeceğiz. Aralık ayının sonu, bütçeden sonra ve ocak ayının içerisinde büyük bir ihtimalle bu taşeron konusu Türkiye´de çözülmüş olacaktır." 


Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Yükleniyor